HomeProjectenPrijsvragenPlannenNieuwsContact

Cadzand-Bad - Duinplein

Woningen, horeca en commerciële ruimten Cadzand-Bad

• aanbesteding herontwikkeling binnenstedelijke locatie
• circa 105 woningen
• circa 3700 m2 BVO commercieel en horeca
• circa 304 parkeerplaatsen (openbaar en prive)

Door de gemeente Sluis is een aanbesteding georganiseerd op basis van een door de gemeente opgestelde stedenbouwkundige visie en randvoorwaarden voor het Duinplein en haar directe omgeving in Cadzand-Bad. Meerdere marktpartijen zijn in de gelegenheid gesteld om middels een voorselectie een passende visie met bijbehorende aanbieding te presenteren. Het verzorgen van het gehele proces van deze herstructureringsopgave is hierbij een extra uitdaging.

IRIS - Cadzand-Bad - DuinpleinIRIS - Cadzand-Bad - DuinpleinIRIS - Cadzand-Bad - DuinpleinIRIS - Cadzand-Bad - Duinplein
IRIS - Cadzand-Bad - Duinplein

Door IRIS is voor deze aanbesteding een projectteam samengesteld met KOW Stedenbouw en Architectuur uit Den Haag. Op basis van de (stedenbouwkundige) visie van de gemeente Sluis heeft IRIS een ontwikkelingsplan en een ruimtelijke doorontwikkeling opgesteld. Het stedenbouwkundige plan is een vertaling van de door de gemeente vastgestelde uitgangspunten. De ruimtelijke doorontwikkeling is een aanvulling en optimalisatie van het stedenbouwkundige plan waarin opgenomen de onbenutte kansen in de visie en uitgangspunten van de gemeente.

Het ontwikkelproces, de herhuisvesting van ondernemers en de ruimtelijke kwaliteit zijn in deze aanbesteding de beoordelingsfactoren. De aanbieding wordt beoordeeld door de gemeente Sluis en de ondernemers van het Duinplein. Door IRIS zijn de sturende factoren inzichtelijk gemaakt voor het verdere specifieke ontwikkelproces om te komen tot een herstructurering van het Duinplein en haar directe omgeving. In de presentatie is een uiteenzetting opgenomen van mogelijkheden ten aanzien van (tijdelijke) uitplaatsing van de ondernemers op het Duinplein tijdens de realisatiefase. De ruimtelijke kwaliteit behoudt de te bieden architectonische kwaliteit en sfeer, parkeeroplossingen en de integratie van verschillende deelgebieden. Gekozen is voor een beeldbepalend normandische architectuur en een veelheid aan woningtypen voor meerderen doelgroepen in allerlei prijsklassen.

Stedenbouwkundige en archtitecten
KOW
website: www.kow.nl

Presentatie
IRIS presentatie herontwikkeling binnenstedelijke locatie Cadzand-Bad
download Download hier de presentatie (pdf 5,35 MB)
  
Ligging van het project
Locatie Cadzand-Bad - Duinplein in Google Maps
Google Maps icon icon shadow
Media
'Heerlijke toekomst' voor Cadzand-Bad, BN De Stem 29-09-2007
Lees hier het artikel
 

IRIS vastgoed ontwikkeling bv   •   Vestiging Beek en Donk - tel. 0492 - 33 02 03